Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem

Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem

4.8 539 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji

Składniki

  • 220 g mleka
  • 20 - 30 g cukru
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 300 g mąki pszennej typ 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 250 g białej mąki orkiszowej typ 500-800
  • 2 jajka plus 1 roztrzepane do posmarowania wieńca
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 opakowanie sera camembert (Ø ok. 10-11 cm, patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
    1 - 2 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 483.3 kcal / 2023 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 818 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...