Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
TM6 TM5

Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem

4.7 (517 ocen)

Składniki

  • 220 g mleka
  • 20 - 30 g cukru
  • 100 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 300 g mąki pszennej, typ 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 250 g białej mąki orkiszowej, typ 500-800
  • 2 jajka, plus 1 roztrzepane do posmarowania wieńca
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 opakowanie sera camembert (Ø ok. 10-11 cm, patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
    lub 1 - 2 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2023 kJ / 483.3 kcal
Białko
18.8 g
Węglowodany
55 g
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
2.3 g
Sód
818 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy