Urządzenia i Akcesoria
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
-
220 g mleka
-
20 - 30 g cukru
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
300 g mąki pszennej typ 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
250 g białej mąki orkiszowej typ 500-800
-
2 jajka plus 1 roztrzepane do posmarowania wieńca
-
2 łyżeczki soli
-
1 opakowanie sera camembert (Ø ok. 10-11 cm, patrz wskazówka)
-
1 - 2 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście1 łyżeczka tymianku, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
818 mg
Białko
18.8 g
Kalorie
2023 kJ /
483.3 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 godz. 50 min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Chleb z ziołami
1 godz. 10 min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 godz. 50 min
Chlebek-choinka do odrywania
2 godz. 10 min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2 godz. 10 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min