Urządzenia i Akcesoria
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
-
220 g mleka
-
20 - 30 g cukru
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
300 g mąki pszennej typ 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
250 g białej mąki orkiszowej typ 500-800
-
2 jajka plus 1 roztrzepane do posmarowania wieńca
-
2 łyżeczki soli
-
1 opakowanie sera camembert (Ø ok. 10-11 cm, patrz wskazówka)
-
1 - 2 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście1 łyżeczka tymianku, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
818 mg
Białko
18.8 g
Kalorie
2023 kJ /
483.3 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza „słońce”
1h 45min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1h 50min
Chlebki z grilla
1h 35min
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12h 35min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1h 50min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2h
Pomidorowy chlebek do odrywania
1h 50min
Chleb z ziołami
1h 10min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50min
Bajgle z makiem
1h 25min
Chlebek-choinka do odrywania
2h 10min
Rogale śniadaniowe
2h 10min