
Urządzenia i Akcesoria
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
-
mleka220 g
-
cukru20 - 30 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
mąki pszennej typ 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia300 g
-
białej mąki orkiszowej typ 500-800250 g
-
jajka plus 1 roztrzepane do posmarowania wieńca2
-
soli2 łyżeczki
-
sera camembert (Ø ok. 10-11 cm, patrz wskazówka)1 opakowanie
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
483.3 kcal /
2023 kJ
Białko
18.8 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
55 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
818 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rozeta pizzowa do odrywania
1 godz. 45 min
Chlebek-choinka do odrywania
2 godz. 10 min
Chlebki z grilla
1 godz. 35 min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 godz. 50 min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 godz. 50 min
Chleb z ziołami
1 godz. 10 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 godz. 15 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min