
Urządzenia i Akcesoria
Burgery z łososia w domowej bułce z sałatką Colesław
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
10 porcji
Składniki
Sałatka Colesław
-
białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 3 cm kawałki600 g
-
majonezu100 g
-
marchewki (ok. 2 szt.), pokrojonej na kawałki160 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 - 20 g
-
cukru1 - 1 ½ łyżeczki
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Bułki do burgerów
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
mleka plus 1 łyżka do posmarowania bułek300 g
-
cukru25 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej typu 550, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
jajko1
-
soli1 łyżeczka
-
olej do natłuszczenia miski
-
żółtko1
-
ziarna sezamu, białego do posypania bułek
Burgery z łososia
-
koperku, świeżego tylko liście5 - 10 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
liści szpinaku baby, świeżych70 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do smażenia15 g
-
filetów z łososia, świeżych, bez skóry bez ości, pokrojonych na kawałki750 - 800 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
533.5 kcal /
2232.2 kJ
Białko
24.5 g
Tłuszcz
25.9 g
Węglowodany
45.8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Sód
791.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska