
Urządzenia i Akcesoria
Świąteczny wieniec bezowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Beza
-
5 białek (ok. 150 g)
-
225 g cukru
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka białego octu winnego
Bita śmietana
-
400 - 450 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Sos malinowy
-
125 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji (ok. 200 g)
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
borówki, świeże (ok. 100 g), do dekoracji
-
pestki granatu (ok. 50 g), do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
333.4 kcal /
1394.8 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
38.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Sód
61.1 mg