Urządzenia i Akcesoria
Świąteczny wieniec bezowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Beza
-
5 białek (ok. 150 g)
-
225 g cukru
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka białego octu winnego
Bita śmietana
-
400 - 450 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Sos malinowy
-
125 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji (ok. 200 g)
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
borówki, świeże (ok. 100 g), do dekoracji
-
pestki granatu (ok. 50 g), do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
61.1 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
1394.8 kJ /
333.4 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Węglowodany
38.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Walentynkowa Pavlova
5 godz.
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 godz. 50 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Poncz świąteczny z żurawiną
20 min
Świąteczne serniczki na patyku
6 godz.
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5 godz. 30 min
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4 godz. 30 min
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Łosoś à la Wellington
1 godz. 20 min