
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beza
- 5 białek (ok. 150 g)
- 225 g cukru
- 1 szczypta soli
-
1
łyżeczka skrobi ziemniaczanej
lub 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej - 1 łyżeczka białego octu winnego
Bita śmietana
- 400 - 450 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Sos malinowy
- 125 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji (ok. 200 g)
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 50 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
- borówki, świeże (ok. 100 g), do dekoracji
- pestki granatu (ok. 50 g), do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 333.4 kcal / 1394.8 kJ
- Białko
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Sód
- 61.1 mg
Alternatywne przepisy
Biało-czerwony sernik Red Velvet
8 godz. 15 min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 godz. 35 min
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Bezowe koszyczki z owocami
4 godz. 45 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz. 30 min
Limoncello
192 godz. 30 min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 godz. 40 min
Śmietankowiec z galaretką
8 godz. 35 min