
Urządzenia i Akcesoria
Świąteczny wieniec bezowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Beza
-
białek (ok. 150 g)5
-
cukru225 g
-
soli1 szczypta
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka
-
białego octu winnego1 łyżeczka
Bita śmietana
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki400 - 450 g
Sos malinowy
-
malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji (ok. 200 g)125 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia50 g
-
borówki, świeże (ok. 100 g), do dekoracji
-
pestki granatu (ok. 50 g), do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
333.4 kcal /
1394.8 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
38.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Sód
61.1 mg