Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)

Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)

3.8 217 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
16 sztuk

Składniki

  • 30 g mąki kokosowej
  • 30 g kaszki kukurydzianej, grubej
  • ¾ - 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej
  • ½ łyżeczki czosnku, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 100 g jabłka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • olej ilość do smażenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 8.2 g
Kalorie 217 kJ / 52 kcal
Tłuszcz 1.4 g
Węglowodany 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...