Urządzenia i Akcesoria
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
16 sztuk
Składniki
-
30 g mąki kokosowej
-
30 g kaszki kukurydzianej, grubej
-
¾ - 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
-
100 g jabłka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
olej ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
8.2 g
Kalorie
217 kJ /
52 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 Std. 10 Min
Wrapy à la Cezar
1 Std. 10 Min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 Min
Grillowane kebaby z kurczaka z sosem tahini i podpłomykami
1 Std.
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45 Min
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1 Std.
Burgery z kurczaka z komosą ryżową (quinoa) i chia
1 Std.
Posypka z pestek dyni (zero waste)
40 Min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45 Min
Czarno-białe ciasteczka
2 Std.
Wrapy do łapy
1 Std. 10 Min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1 Std. 15 Min