Urządzenia i Akcesoria
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
16 sztuk
Składniki
-
30 g mąki kokosowej
-
30 g kaszki kukurydzianej, grubej
-
¾ - 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
-
100 g jabłka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
olej ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
8.2 g
Kalorie
217 kJ /
52 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grillowane kebaby z kurczaka z sosem tahini i podpłomykami
1 Std.
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 Std. 15 Min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 Std. 40 Min
Kanapki rainbow (TM6, TM7)
40 Min
Karnawałowe castagnole
1 Std.
Nuggetsy z kurczaka z dipem ogórkowym
45 Min
Gofry w stylu tostów francuskich z owocami jagodowymi
30 Min
Sycylijskie arancini
2 Std. 50 Min
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie paprykowym z makaronem
1 Std. 20 Min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 Std. 10 Min
Pulpety po myśliwsku
1 Std.
Rogaliki orzechowe
2 Std.