Urządzenia i Akcesoria
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
16 sztuk
Składniki
-
30 g mąki kokosowej
-
30 g kaszki kukurydzianej, grubej
-
¾ - 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
-
100 g jabłka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
olej ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
8.2 g
Kalorie
217 kJ /
52 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z pesto z groszku
30min
Upiększające smoothie truskawkowe
5min
Jadalny ogródek warzywny
15min
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45min
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
1h 20min
Lizaki z suszonymi truskawkami
40min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7h 40min
Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)
3h 30min
Wrapy do łapy
1h 10min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18h 40min
1-2-3 wrapa jesz Ty!
30min
Ciastka klocki
1h 40min