Urządzenia i Akcesoria
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
16 sztuk
Składniki
-
30 g mąki kokosowej
-
30 g kaszki kukurydzianej, grubej
-
¾ - 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
-
100 g jabłka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
olej ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
8.2 g
Kalorie
217 kJ /
52 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Herbatniki Domino
2 godz. 20 min
Bibimbap burrito
45 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 55 min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Bułeczki na parze z chorizo
2 godz.
Czekoladowe krążki z bakaliami (beggars)
30 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min
Wrapy do łapy
1 godz. 10 min
1-2-3 wrapa jesz Ty!
30 min