Gemüse-Ei-Eintopf

Gemüse-Ei-Eintopf

4.5 361 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
2 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    30 g
  • Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Cashewkerne, geröstet, gesalzen
    30 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Paprika, gemischt (ca. 300 g), in Stücken
    2
  • Sahne
    150 g
  • stückige Tomaten
    200 g
  • Salz und mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 ½ TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Eier
    4
  • Zucchini in Scheiben, je nach Größe geviertelt
    200 g
  • Mangold mit Stielen, in mundgerechten Stücken
    200 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 643 kcal / 2692 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 9.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...