Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte, halbiert
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 70 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 30 g Olivenöl
- 350 g Linsen, aus der Dose, abgetropft
- 400 g Süßkartoffeln, in Stücken (2-3 cm)
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 900 g Wasser
- 150 g Nudeln (z. B. Ditalini)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
-
4
TL Balsamico, dunkel (opcjonalnie)
lub 4 TL Crema di Balsamico (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2019 kJ / 482 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Würzig-schneller Reiseintopf
35min
Paprika-Kichererbsen-Topf mit Hackfleisch
25min
Dinkel-Vollkornspaghetti mit Linsen-Möhren-Sauce
45 dk
Überbackenes Risotto
50 dk
Kürbis-Tomaten-Gemüse mit Bratwurstklößchen und Kartoffeln
45 dk
Gebackener Lachs mit Zucchininudeln
30min
Kürbis-Süßkartoffel-Auflauf
1h 40min
Reisnudeltopf mit Kürbis und Paprika
25min
Risoni-Gemüse-Topf mit Avocado
30min
Süßkartoffel-Reis-Topf
30min
Hähnchen-Curry-Reis
1h
Erbsen-Möhren-Eintopf
1h