Linsensuppe mit Süßkartoffeln und Nudeln

Linsensuppe mit Süßkartoffeln und Nudeln

3.4 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Schalotte halbiert
    1
  • Rosmarin abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    1 Zweig
  • Schinkenspeck, gewürfelt
    70 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Linsen, aus der Dose abgetropft
    350 g
  • Süßkartoffeln in Stücken (2-3 cm)
    400 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Wasser
    900 g
  • Nudeln (z. B. Ditalini)
    150 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Balsamico, dunkel (opcjonalnie)
    4 TL
    4 TL Crema di Balsamico

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 482 kcal / 2019 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...