Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Emmentaler, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zweig Thymian, abgezupft
- 100 g Milch
- 200 g Sahne
- ¼ TL Muskat
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 650 g Knollensellerie, in Stücken
- 500 g Wasser
- 650 g Kartoffeln, mehligkochend, in Würfeln (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1212 kJ / 290 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 382 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüsegröstel mit Bohnen
40min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Croûtons
1h
Rosenkohl-Kartoffel-Gratin
1 Std. 30 Min
Nudelauflauf mit Blumenkohl und Scamorza
1h
Linsen-Pilz-Suppe
1h
Rosenkohl-Tortellini-Auflauf
1h
Kartoffeleintopf mit Champignons
1h
Spinat-Reibekuchen-Burger
35min
Cremige Feta-Pasta mit Nüssen
35min
Erbsen-Happen
25min
Erbsen-Kartoffel-Topf mit Eiern
50min
Kartoffel-Spinat-Gratin
1 Std. 30 Min