Fenchel-Tomatensugo mit Salami

Fenchel-Tomatensugo mit Salami

4.5 169 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Salz und etwas mehr zum Kochen der Nudeln
    1 TL
  • Wasser zum Kochen der Nudeln
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    20 g
  • Fenchelsaat
    1 TL
  • Salami gewürfelt (ca. 5 mm)
    150 g
  • Fenchelknolle in feinen Streifen (ca. 5 mm)
    1
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Tomatenmark
    50 g
  • Wermut, trocken (z.B. Noilly Prat)
    50 g
  • Zucker
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Penne Rigate
    500 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 684 kcal / 2861 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 96 g
Błonnik 9.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...