Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 20 g Petersilie, abgezupft
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 3 EL Olivenöl
- 20 g Butter
- 200 g Graupen
- 50 g Weißwein
- 450 g Geflügelfond, heiß
- 1 TL Salz
- 200 g Erbsen, TK
- 480 g Schweinefilet, in 8 Medaillons (à ca. 60 g)
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2241 kJ / 535 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelbe-Bete-Risotto
2 godz.
Fenchel-Risotto
40 min
Graupenrisotto
50 min
Linsen-Risotto mit Bockwurst
35 min
Graupeneintopf mit Parmesan-Crackern
1h 10 min
Saltimbocca auf Erbsen-Polenta
30min
Fencheleintopf
35 min
Süßkartoffel-Spinat-Eintopf
35 min
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50 min
Linsotto mit Speck und Pilzen
50 min
Grünkohleintopf mit Graupen und Chorizo
1 Std.
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35 min