![Graupen-Erbsen-Risotto Graupen-Erbsen-Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5909B46C-CB9E-4597-92E4-092213EAD823/Derivates/E8E491F5-FCD0-427F-91F4-AB0C29268A27.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 20 g Petersilie, abgezupft
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 3 EL Olivenöl
- 20 g Butter
- 200 g Graupen
- 50 g Weißwein
- 450 g Geflügelfond, heiß
- 1 TL Salz
- 200 g Erbsen, TK
- 480 g Schweinefilet, in 8 Medaillons (à ca. 60 g)
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2241 kJ / 535 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50 Min
Graupenrisotto
50 Min
Linsen-Risotto mit Bockwurst
35min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1 Std.
Fencheleintopf
35min
Grünkohleintopf mit Graupen und Chorizo
1 Std.
Petersilienwurzel-Risotto
40 Min
Pilztopf mit Sonnenweizen
30min
Linsotto mit Speck und Pilzen
50 Min
Blumenkohl-Risotto mit Schinken und Erbsen
35min
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35min
Graupensuppe
1 Std.