![Svizzere classiche Svizzere classiche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8251C38B-F8AA-4EC7-B8A0-5455A0512AA8/Derivates/8B7632FE-EC83-479B-8001-127809AF5DA0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco interi, lavati e asciugati
- 4 foglie di basilico fresche, lavate e asciugate
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 cucchiaino di aglio in polvere
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- 500 g di carne macinata mista (maiale e manzo o vitello)
- 1 uovo
- 40 g di latte (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di pollo
25 dk
Spinaci filanti
40min
Polpette al sugo
45min
Burger di pollo panato e melanzane
1 Std. 10 Min
Svizzere di pollo
35min
Polpette di tacchino al sugo
35min
Polpette di manzo e salsiccia
40min
Hamburger di manzo
1sa
Polpette classiche
1sa
Hamburger di pollo
1sa
Polpette di pollo con emulsione alle erbe
1sa
Polpettone classico
1sa 15 dk