Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco interi, lavati e asciugati
- 4 foglie di basilico fresche, lavate e asciugate
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 cucchiaino di aglio in polvere
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- 500 g di carne macinata mista (maiale e manzo o vitello)
- 1 uovo
- 40 g di latte (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger di prosciutto e contorno di funghi
20 min
Cotolette di spinaci
40 Min
Polpette di ricotta
50 Min
Cordon bleu
30 Min
Polpette classiche
1h
Polpette al sugo
45 Min
Hamburger di manzo
1h
Polpettone classico
1 Std. 15 Min
Brutti ma buoni di patate
55 Min
Svizzere di pollo
35 Min
Burger di tacchino, melanzane e ricotta
20 min
Burger di tacchino e insalata di patate
55 Min