Urządzenia i Akcesoria
Kolorowe kulki z kurczaka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
30 sztuk
Składniki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
500 g wody
-
500 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3 cm kawałki
-
70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
130 g serka kremowego śmietankowego
-
75 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
3 łyżki ziaren sezamu, białego uprażonych na suchej patelni, do obtoczenia
-
1 pęczek koperku, świeżego drobno posiekanego, do obtoczenia
-
2 łyżki papryki słodkiej, mielonej do obtoczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4.6 g
Kalorie
210 kJ /
50 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
1 Std. 30 Min
Sałatka curry
25 Min
Paluszki serowo-szynkowe
1 Std. 15 Min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 Min
Roladki z kurczaka z chorizo i jogurtowym sosem curry
55 Min
Portugalskie zielone jajka
50 Min
Parmezanowe koszyczki
40 Min
Pieczarki nadziewane
1 Std.
Kolorowy wieniec wielkanocny
2 Std. 30 Min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5 Std.
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 Min
Rolada szpinakowa z łososiem
2 Std. 50 Min