Urządzenia i Akcesoria
Kolorowe kulki z kurczaka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
30 sztuk
Składniki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
500 g wody
-
500 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3 cm kawałki
-
70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
130 g serka kremowego śmietankowego
-
75 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
3 łyżki ziaren sezamu, białego uprażonych na suchej patelni, do obtoczenia
-
1 pęczek koperku, świeżego drobno posiekanego, do obtoczenia
-
2 łyżki papryki słodkiej, mielonej do obtoczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4.6 g
Kalorie
210 kJ /
50 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Roladki z ogórka
30 min
Sałatka curry
25 min
Rolada ze schabu
5 godz. 15 min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2 godz. 30 min
Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz. 50 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Sałatka makaronowa z salami
35 min
Warstwowa sałatka z szarpanym kurczakiem
40 min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5 godz.