
Urządzenia i Akcesoria
Roladki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
Roladki z kurczaka
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki40 g
-
filety z piersi kurczaka, bez skóry ok. 150 g każdy2
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody1200 g
-
ryżu brązowego100 g
Sos jogurtowy z papryką
-
jogurtu naturalnego150 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki70 g
-
liści bazylii, świeżych2 łyżki
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
bazylia, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
370 kcal /
1549.1 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
1h 10min
Szaszłyki z ryżem i warzywnym sosem
2h 45min
Rolada drobiowa z papryką, pomidorami i mozzarellą
2h
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1h 40min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55min
Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry
1h 25min
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1h 10min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Drobiowe rolady z czerwonym pesto
50min
Kurczak z kremowym sosem z warzywami
50min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2h
Kotleciki ziołowe w sosie
1h