Urządzenia i Akcesoria
Roladki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
Roladki z kurczaka
-
1 ząbek czosnku
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki
-
2 filety z piersi kurczaka, bez skóry ok. 150 g każdy
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1200 g wody
-
100 g ryżu brązowego
Sos jogurtowy z papryką
-
150 g jogurtu naturalnego
-
70 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
2 łyżki liści bazylii, świeżych
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
bazylia, świeża do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30 g
Kalorie
1549.1 kJ /
370 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szaszłyki z ryżem i warzywnym sosem
2 godz. 45 min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2 godz. 10 min
Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
1 godz. 10 min
Rolada drobiowa z papryką, pomidorami i mozzarellą
2 godz.
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Roladki z piersi indyka
2 godz. 30 min
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1 godz. 10 min
Roladki z kurczaka z ryżem i sosem musztardowym
50 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Kurczak z kremowym sosem z warzywami
50 min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Kotleciki ziołowe w sosie
1 godz.