Urządzenia i Akcesoria
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
20 sztuk
Składniki
Placki z chleba
-
250 g chleba pszennego, pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g kiełbasy pokrojonej na kawałki
-
15 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
1 jajko
-
190 g mleka
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej dodatkowa ilość do smażenia
Sos czosnkowo-ziołowy
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 łyżki koperku, świeżego świeżego, tylko liście
-
2 gałązki szczypiorku drobno posiekanego
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
150 g majonezu
-
140 g jogurtu typu greckiego
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.9 g
Kalorie
532 kJ /
127 kcal
Tłuszcz
9.4 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
8.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIADY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kluski z czerstwych bułek
35 Min
Chleb z serem i salami
1 Std. 50 Min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 Min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 Std. 10 Min
Ciasteczka czosnkowe
50 Min
Rolada makaronowa z mięsem
1 Std. 30 Min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 Min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 Std. 10 Min
Masło z boczkiem i cebulką
55 Min
Kotleciki z chleba
45 Min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 Min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 Min