![Kichererbsensuppe mit Spinat Kichererbsensuppe mit Spinat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6361E76B-68D4-4E7E-A630-53A59351CEE1/Derivates/3DF502CC-E631-40B4-A6DE-6B3C62F5A1C0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Blattspinat, frisch, nach Bedarf grob geschnitten
- 100 g Kichererbsen, getrocknet
- 800 g Wasser
- 1 TL Salz
- 200 g Zwiebeln, in Stücken (3 cm)
- 30 g Olivenöl
- 250 g Möhren, in Stücken (3 cm)
- 3 Knoblauchzehen
- 100 g Weiße Rüben, in Stücken (3 cm) (opcjonalnie)
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 408 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignoncremesuppe
20 Min
Gemüsecremesuppe
45 min
Zitronenlimonade
5min
Gebackene Eier mit Spinat
40min
Kürbissuppe
35min
Würzige Marokkanische Linsensuppe
40min
Fischsteaks an Tomatensauce mit Kartoffeln
50min
Gefülltes Gemüse
1 godz. 20 min
Bandnudeln mit Steinpilzen
1h
Champignoncremesuppe
20 Min
Béchamelsauce
15min
Kartoffel-Pilz-Suppe
45 min