Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 250 g Suppengemüse (Karotte, Sellerie, Petersilienwurzel), in Stücken
- 100 g rote Paprika, in Stücken
- 70 g Olivenöl
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 250 g Buchweizen
- 280 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 3 Stängel Koriander, abgezupft
- 3 Stängel Dill, abgezupft
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 4 Basilikumblätter, frisch
- 3 Minzblätter
- 3 Passionsfrüchte
- 2 EL Zitronensaft
- 1 EL Balsamico, hell
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1844 kJ / 441 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 770 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalte Rote-Bete-Suppe mit Forelle
40 min
Couscous mit gebackenem Gemüse und Tahin-Dressing
1 Std.
Miso-Bowl
35 min
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern (vegan)
45min
Bunter Salat mit Miso-Tahin-Dressing
40 min
Buchweizen-Gemüse-Eintopf
30 Min
Power-Quinoa-Salat
45min
Curry-Couscous-Salat mit grünen Bohnen
30 Min
Zucchini-Salat mit Walnüssen und Feta
25min
Lauwarmer Rotkohl-Quinoa-Salat
30 Min
Buchweizen-Gemüse-Topf
40 min
Beluga-Linsen-Salat mit Datteln
5 Std.