Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Vollkornreis
- 700 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 350 g frische Pilze, in dünnen Scheiben
- 40 g Pecannüsse, geröstet
- 40 g Walnusshälften, geröstet
- 10 g Koriander, abgezupft
- 50 g Sojasauce
- 10 g Sesamöl, geröstet
- 30 g Essig
- 40 g Olivenöl
- 1 TL Zucker
- 1 TL Salz
-
1 - 2
EL Sonnenblumenkerne, geröstet
lub 1 - 2 EL Kürbiskerne, geröstet - 2 - 3 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2424 kJ / 579 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1022 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buchweizen-Crêpes mit Lupinenmehl und buntem Gemüse
30 Min
Quinoa mit grünen Bohnen
30 Min
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern (vegan)
45 Min
Quinoa-Salat
35 Min
Staudensellerie mit Räuchertofu (西芹炒香干)
20 min
Hirse, gekocht
45 Min
Brauner Langkornreis, gekocht
55 Min
Bulgur, gekocht
35 Min
Dinkel mit Gemüse aus dem Varoma
45 Min
Wildreis, gekocht
25 min
Zucchinibowl mit Tofu
40 Min
Vegane Gewürzpaste für Gemüsebrühe
1h