
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 40 g Olivenöl
- 1 TL Ingwer, getrocknet, gemahlen
- 1 TL Koriander, gemahlen
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Paprika, süß
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- ½ TL Zimt, gemahlen
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- ¼ TL Cayenne-Pfeffer, gemahlen
- ¼ TL Muskatnuss
- 750 g Wasser
-
2
Gemüsebrühwürfel (für 0,5 l)
lub 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 100 g Linsen, rot
- 800 g Tomaten, aus der Dose
- 1 Prise Salz, nach Geschmack
- 2 - 3 Zweiglein frischer Koriander, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 991 kJ / 236 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tofu-Eintopf
30min
Kichererbsensuppe mit Spinat
40min
Ratatouille
40min
Couscous mit Hähnchen, Lamm und scharfer Bratwurst
1 Std. 10 Min
Gewürzte marokkanische Linsensuppe
40min
Marokkanische Harira
1h
Marokkanische Bohnensuppe
45min
Tomaten-Bohnen-Suppe
25min
Sambhar
1 Std. 10 Min
Pannonische Bohnensuppe
50min
Marokkanische Linsensuppe
35min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35min