Würzige Marokkanische Linsensuppe

Würzige Marokkanische Linsensuppe

4.0 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Ingwer, getrocknet, gemahlen
    1 TL
  • Koriander, gemahlen
    1 TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 TL
  • Paprika, süß
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Kurkuma, gemahlen
    ½ TL
  • Cayenne-Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Muskatnuss
    ¼ TL
  • Wasser
    750 g
  • Gemüsebrühwürfel (für 0,5 l)
    2
    2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Linsen rot
    100 g
  • Tomaten aus der Dose
    800 g
  • Salz nach Geschmack
    1 Prise
  • frischer Koriander zum Garnieren
    2 - 3 Zweiglein

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 236 kcal / 991 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...