![Borschtsch Borschtsch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/892132B7-7B5A-413E-948E-BC501F4F2EE1/Derivates/69f7ae2b-85ee-4080-9529-ee968d576aa1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 5 Zweiglein frische Petersilie, abgezupft
- 200 g Tomaten, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Möhren, in Stücken
- 200 g Rote Bete, roh, in Stücken (2 cm)
- 40 g Olivenöl
- 150 g Kartoffeln, in Stücken (2 cm)
- 100 g rote Paprika, in Stücken (2 cm)
- 200 g Weißkohl, in Streifen
- 1000 g Wasser
- 2 TL Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 513 kJ / 123 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Borschtsch mit Rindfleisch
1ωρ. 10 λεπτ.
Gemüse-Leber-Kuchen
1h 50min
Pilz-Kartoffel-Suppe
25 Min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1sa 20 dk
Würzige Marokkanische Linsensuppe
40 Min
Teigtäschchen mit Kohl und Schweinefleisch
1h 35min
Borschtsch vegetarisch
1ωρ. 10 λεπτ.
Russischer Salat "Vinaigrette"
2 godz. 20 min
Dill-Gemüse-Suppe (Zupa koperkowa)
45 Min
Essiggurken-Suppe (Rassolnik)
1sa 20 dk
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45 Min
Ucha - Fischsuppe
50 Min