Urządzenia i Akcesoria
Chleb gryczany z czosnkiem i chrzanem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
24 kromki
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
400 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
20 g siemienia lnianego w ziarnach
-
200 g wody wrzącej
-
80 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 płaskie łyżki chrzanu, tartego ze słoika
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka cukru1 łyżeczka miodu wielokwiatowego, płynnego
-
2 łyżki oleju
-
500 g wody ciepłej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
99.4 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
373.5 kJ /
89.3 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
16.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRE KASZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb orkiszowo-gryczany
1h 30min
Bagietka bezglutenowa
1h 45min
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2h 20min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2h
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4h 15min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1h
Chleb pełnoziarnisty na parze
2h
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Bułeczki orkiszowe
2h 30min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min
Chleb gryczany
1h 35min