Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de aceite de oliva virgen extra
- 800 g de berenjenas con piel (cortadas en trozos grandes)
- 60 g de azúcar moreno
- 60 g de cerveza negra
- 15 g de vinagre de manzana
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 469 kJ / 113 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Berenjenas al ajillo
50min
Zanahorias glaseadas
35min
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45min
Berenjenas con salsa de miso
50min
Guarnición agridulce de cebolla roja y calabacín
30min
Zanahorias estofadas agridulces
1h
Calabacín encurtido en aceite
3h 20 min
Curry de calabaza y pollo
40min
Chutney de pera y jengibre
1h
Calabacín confitado
40min
Berenjenas y calabacines marinados
1hod. 30min
Compota de berenjenas
35min