Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de aceite de oliva virgen extra
- 800 g de berenjenas con piel (cortadas en trozos grandes)
- 60 g de azúcar moreno
- 60 g de cerveza negra
- 15 g de vinagre de manzana
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 469 kJ / 113 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coles de Bruselas a la mostaza
20min
Berenjenas al ajillo
50min
Habas de soja y arroz con tomate al curry
3 Std.
Calabacín confitado
40min
Guarnición de calabacín
30min
Acelgas en adobillo
40min
Compota de berenjenas
35min
Judías verdes crujientes con salsa de ajos caramelizados
20min
Zanahorias glaseadas
35min
Guarnición agridulce de cebolla roja y calabacín
30min
Berenjenas con salsa de miso
50min
Pastel de calabacín con gratinado de piñones
1h 30min