Polpettone classico

Polpettone classico

4.2 324 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
    50 g
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di pangrattato
    60 g
  • di carne di manzo macinata
    400 g
    400 g di carne trita mista, (manzo e maiale)
  • di vino rosso
    150 g
  • uova
    2
  • di sale
    10 g
  • di pepe macinato
    1 pizzico
  • carota pelata e a pezzi (2 cm)
    1
  • cipolla in quarti
    1
  • di sedano a pezzi (2 cm)
    1 gambo
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di passata di pomodoro
    500 g
  • di acqua
    120 g
  • di zucchero
    1 pizzico
  • di piselli freschi
    300 g
    300 g di piselli surgelati

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 342.7 kcal / 1433.9 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 1091.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...