![Risotto zafferano e pioppini Risotto zafferano e pioppini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/72e9406a-988d-464a-8fd7-c671afb28576/Derivates/fa875aee-d48e-40ef-be46-2fcd61b30a65.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di scalogno a pezzi
- 70 g di burro
- 320 g di riso Carnaroli
- 250 g di funghi pioppini, puliti e a pezzi
- 50 g di vino bianco
- 750 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 1 bustina di zafferano in polvere
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 67.4 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con salsiccia e uva
40 Min
Cuore allo zafferano (senza lattosio)
30 Min
Risotto radicchio e salsiccia
35min
Risotto autunnale
50 Min
Risotto con pancetta, noci e panna
35min
Risotto agli asparagi e vongole
1 Std. 15 Min
Risotto con crema di asparagi
50 Min
Risotto zucchine e gamberi
1 Std. 15 Min
Risotto allo zafferano (per 1 persona)
25 Min
Risotto zucchine e menta
40 Min
Risotto ai funghi porcini
35min
Risotto con salsiccia e piselli
40 Min