![Spigole all'acqua pazza Spigole all'acqua pazza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/874BEF11-2FCE-46BB-B35A-E3665B2D087B/Derivates/455F61F8-C775-488E-8F3E-3BA64CC104A6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio, a seconda del gusto personale
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 pomodori ciliegino in quarti
- 20 g di vino bianco secco
- 500 g di acqua
- 400 - 500 g di patate (3-4 patate) a fette (½ cm) o a pezzi (3-4 cm)
- 2 spigole (300 g ognuna), squamate e eviscerate
- 1 ½ cucchiaino di sale, a seconda del gusto personale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1020 kJ / 244 kcal
- Białko
- 26.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 min
Orata al sale
40 min
Polpetti affogati
45 min
Turbanti di spigola e arancio
1 godz.
Insalata di mare con citronette all'aglio
2小时 25 分钟
Calamari alla napoletana
40 min
Baccalá alle olive
25 min
Moscardini al limone
30 min
Dentice agli agrumi
45 min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Pesce spada al salmoriglio
5min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1 godz.