Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gambo di sedano a pezzi (2 cm)
- 1 carota a pezzi (2 cm)
- 1 cipolla bianca a pezzi (2 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di pomodori maturi, a cubetti
- 10 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua tiepida per 20 minuti e strizzati
- 250 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 400 g rana pescatrice, la polpa a pezzi (2-3 cm)
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 pizzico di pepe
- 8 fette di pane integrale tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1339 kJ / 320 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carciofi alla romana
50 min
Baccalà al Varoma su vellutata di cavolo romano
40min
Filetti di merluzzo al crudo e cavolo
30 min
Filetti di orata con crema di peperoni
1h 40min
Capesante ai funghi porcini
1h 20min
Panzanella di pescatrice e peperoni
3h
Insalata di totano e piselli al lime
1 godz.
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 min
Sgombri all'agro
1h 45min
Costolette di agnello con crema di melanzane e menta
45min
Moscardini al limone
30 min
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 min