![Zuppa di funghi e pescatrice Zuppa di funghi e pescatrice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/95187_0-0-2362-2362.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gambo di sedano a pezzi (2 cm)
- 1 carota a pezzi (2 cm)
- 1 cipolla bianca a pezzi (2 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di pomodori maturi, a cubetti
- 10 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua tiepida per 20 minuti e strizzati
- 250 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 400 g rana pescatrice, la polpa a pezzi (2-3 cm)
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 pizzico di pepe
- 8 fette di pane integrale tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1339 kJ / 320 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo in rosso
35 min
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Zuppa del pescatore
50 min
Calamari alla marchigiana
35 min
Zuppa di aragosta
1 godz.
Cozze allo zafferano
55 min
Zuppa di fagioli e cozze
55 min
Baccalà alla Soutelo
30 min
Coda di rospo alle acciughe e limone
25 Min
Pescatrice ai pomodorini
1 godz.
Calamari cipolle e patate
50 min
Calamari alla napoletana
40 min