![Rotoli di tacchino al Gorgonzola Rotoli di tacchino al Gorgonzola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1577BFC2-B27F-4094-B89F-8A3906872040/Derivates/B9C74AD8-F17C-43FF-84AF-4CA16B28C225.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 fettine di tacchino
- 1 scalogno
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di spinaci baby freschi, lavati ed asciugati
- 250 g di Gorgonzola a pezzi
- 700 g di acqua
- 150 g di latte
- 20 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2599.2 kJ / 621.2 kcal
- Białko
- 53.4 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 39.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 1637.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35min
Rollè di tacchino e carote con patate
35min
Polpettone di carne ripieno di spinaci e formaggio
1 Std. 15 Min
Involtini di pollo in salsa di birra
45min
Polpettone allo speck con pere
1 Std.
Fettine di pollo con crema di broccoli
45min
Spiedini di salsiccia e uva
50 Min
Involtini di pollo ripieni di primo sale alle erbe aromatiche
40 Min
Polpette di pollo con pancetta croccante
45min
Saltimbocca alla romana
25 Min
Rotolini di tacchino
1 Std.
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1 Std.