Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 fettine di tacchino
- 1 scalogno
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di spinaci baby freschi, lavati ed asciugati
- 250 g di Gorgonzola a pezzi
- 700 g di acqua
- 150 g di latte
- 20 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2599.2 kJ / 621.2 kcal
- Białko
- 53.4 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 39.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 1637.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini di salmone al vino bianco
30min
Medaglioni di carne con patate
45min
Involtini di pancetta, pollo e scamorza
40min
Salmone con zucchine in crosta
1h
Polpette di pollo con pancetta croccante
45min
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35min
Involtini di vitello
35min
Involtini di lonza e salsiccia con salsa al porto
1h 35min
Saltimbocca alla romana
25min
Involtini di manzo con salsa ai frutti rossi (per 2 persone)
30min
Medaglioni di vitello ai funghi
45min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h