Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 5 - 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato fresco
- 1100 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 160 g di pasta secca tipo lasagne
- 300 g di melanzane, a cubetti (circa 1 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla, a pezzi
- 50 g di carota, a pezzi
- 30 g di gambi di sedano, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di passata di pomodoro
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal suo siero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2352 kJ / 561 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peperoni ripieni
1h 5 min.
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20min
Zucchine ripiene
1h 10 min.
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1h 30 min.
Insalata di broccoli con bacche di goji
10 min.
Strudel di lattuga e burrata
1h 20min
Torta salata multistrato
3h 30 min.
Melanzane ripiene di quinoa
1h 35min
Zuppa gratinata con pancetta e Fontina
1h 10 min.
Lasagne di melanzane e tacchino
1h 30 min.
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1 Std. 40 Min
Frittata con carciofi e piselli (senza uova)
1h 20min