Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di vongole, lavate e spurgate
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 4 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 1 scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di zucchine a cubetti (1 cm circa)
- 4 pomodori ciliegino a metà
- 350 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 1979 kJ / 473 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Błonnik
- 12.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carciofi alla romana
50min
Crema di scampi
1h 30min
Lumachine piccanti su crema di fagioli cannellini
1h 30min
Zuppa di merluzzo con pancetta croccante e porri
45min
Carpaccio di pesce spada su pane carasau
20min
Panzanella di pescatrice e peperoni
3h
Brodetto ricco con crostoni
1h
Orata e vongole con salsa alle verdure
30min
Purea di fagioli e spinaci
35min
Zuppa del pescatore
50min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1h
Zuppa di merluzzo e cozze
50min