![Tegamino di vongole e zucchine Tegamino di vongole e zucchine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B440C4B1-F472-4454-AD96-7EDE507C4542/Derivates/2539A83F-E4F3-422A-91CE-95EBF9B83010.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di vongole, lavate e spurgate
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 4 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 1 scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di zucchine a cubetti (1 cm circa)
- 4 pomodori ciliegino a metà
- 350 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 1979 kJ / 473 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Błonnik
- 12.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpetti all'inferno
40 min
Insalata di calamari e pesche
40 min
Zuppa di pesce misto
40 min
Zuppetta di crostacei
40 min
Zuppa di fagioli e cozze
55 min
Bruschetta terra e mare al piccante
35 min
Zuppa di pesce tradizionale
1 godz. 30 min
Crema di scampi
1 godz. 30 min
Calamaretti ai pistacchi
30 min
Cozze piccanti con ceci e pomodorini
35 min
Risotto alla crema di scampi (TM5)
50 min
Calamari alla napoletana
40 min