![Filetti di salmone in salsa di acetosa Filetti di salmone in salsa di acetosa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B41B413D-D182-492D-944A-1F271D35AAB4/Derivates/E65AB1EF-B859-4640-9235-55C1557C5200.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 g di radice fresca di zenzero, a fettine
-
100
g di foglie di acetosa
lub 100 g di spinaci baby freschi - 40 g di burro
- 50 g di vino bianco
- 500 g di fondo di pesce
- 600 g di filetti di salmone fresco, a cubetti
- 1 cucchiaio di succo di limone
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 cucchiai di farina
- 3 cucchiai di acqua
- 1 pizzico di pepe macinato
- 150 g di panna acida
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1836 kJ / 439 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesce al vapore con verdure miste
1小时 20 分钟
Insalata di pollo con dressing al miele e lime
50 Min
Salsa bois boudran
10min
Ceviche di salmone
48 Std. 15 Min
Vellutata di verdura e frutti di mare
45 分钟
Costolette di agnello con crema di melanzane e menta
45 分钟
Marinatura al lime, zenzero e menta
15 分钟
Merluzzo agli aromi, con zucca e patate
35min
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 Min
Vongole veraci su crostoni di pane
50 Min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25 dk
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 分钟