Shrimps-Lachs-Spiesse mit Spinat-Kartoffeln

Shrimps-Lachs-Spiesse mit Spinat-Kartoffeln

4.3 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

Shrimps-Lachs-Spiesse
  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Sonnenblumenöl
    50 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Honig
    1 EL
  • Sojasauce
    30 g
  • Sambal Oelek
    1 TL
  • Senf
    1 ½ TL
  • Lachsfilets, frisch, ohne Haut in Würfeln (ca. 2-3 cm)
    400 g
  • Krevetten, roh, ungeschält geschält
    200 g
Spinat-Kartoffeln
  • Wasser
    750 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Würfeln (2 cm)
    1000 g
  • Blattspinat, gefroren aufgetaut
    200 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Sonnenblumenöl
    30 g
  • Milch
    200 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 666 kcal / 2787 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...