Zitronenpoulet

Zitronenpoulet

3.7 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln in Stücken (3-4 cm)
    200 g
  • Olivenöl
    2 EL
  • Poulet in Stücken (Pouletschenkel, Pouletbeinchen, Brust, in Stücken von je 4-5 cm)
    600 - 700 g
  • Zitrone unbehandelt
    1
  • frische Petersilie gewaschene und getrocknete Blätter, und etwas mehr zum Garnieren
    4 Zweigchen
  • Wasser
    150 g
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 TL
  • Safranfäden
    4
  • Paprika edelsüss
    ½ TL
  • Kurkuma, gemahlen
    ½ TL
  • Zimt
    ¼ TL
  • feinkörniges Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen
  • Oliven, alle Sorten, entkernt
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 568 kcal / 2376 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...