Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 2 EL Olivenöl
- 600 g Wasser
- 4 Pouletschenkel, ohne Haut, ohne Bein und Knochen
- 6 Prisen feinkörniges Salz, nach Belieben
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen, nach Belieben
- 2 Prisen Koriander, gemahlen
- 2 Prisen Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 Prise Jamaika-Pfeffer, gemahlen
- 10 - 15 Zwetschgen, getrocknet, entkernt
- 8 Feigen, getrocknet
- 250 g Griess (Weich- oder Hartweizengriess)
- 50 - 100 g Rosinen, alle Sorten
- 60 g Honig, nach Belieben
- 50 g Mandeln, geschält
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 3560 kJ / 851 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fisch Curry
35min
Gelber Reis mit Poulet
40 min.
Kichererbsensuppe mit Rhabarber und Curry
1h 20min
Nasi goreng
50 min.
Poulet mit Kartoffelstock
1h 15 min.
Poulet mit Ei und Mandelsauce
45 min.
Orientalisches Rindsragout mit Perlencouscous
40 min.
Rindfleischragout auf Selleriepüree
1h
Orientalischer Pouleteintopf mit Couscous
45 min.
Currywürstchen mit Linsen
1h
Couscous mit Lamm und Gemüse
50 min.
Rinds-Laab
1h 5 min.