![Avocado Pesto Orecchiette Avocado Pesto Orecchiette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EA99B7DF-19CE-48E4-8B36-9E0B19261D34/Derivates/addac6c3-42d0-41d5-9ceb-2435984fcd36.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, for cooking pasta
- 500 g orecchiette pasta
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 20 g fresh basil leaves, plus extra roughly chopped for garnishing
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, halved, deseeded (if desired), to taste
- 60 g almonds
-
80
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 2 avocados, ripe, cut in pieces, plus 1 avocado sliced (1 cm) for garnishing
- 40 g freshly squeezed lemon juice
- 50 g olive oil
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2627 kJ / 628 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Baked Penne with Vegetables
1hod. 5min
Mushroom Stroganoff
30min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30min
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25 Min
Mushroom and Spinach Risotto
55min
Three Cheese Conchiglioni with Tomato Sauce - Conchiglioni ai tre formaggi e salsa al pomodoro
1 godz. 30 min
Asparagus and Pea Pasta
20 Min
Fusilli with Pesto, Green Beans and Potato - Pasta alla genovese
45 Min
Risotto with Broccoli Rabe
30min
Pasta and Chickpea Salad
25 Min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 Min
Halloumi Salad
20 Min