Tortiglioni salmone e gamberetti

Tortiglioni salmone e gamberetti

3.6 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di scalogno
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 230 g di gamberetti
  • 230 g di trancio di salmone fresco a cubetti (1-2 cm)
  • 30 g di brandy
  • 670 g di acqua preferibilmente calda
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
  • 350 g di pasta secca, tipo tortiglioni di ottima qualità
  • 4 steli di erba cipollina fresca a pezzettini (0,5 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 500 kcal / 2092 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...