Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 250 - 300 g di mozzarella sgocciolata, a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 300 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe
- 350 g di pasta corta, secca tipo maccheroncini
- olio per friggere
- 500 g di melanzane a cubetti (1-2 cm)
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 50 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2859 kJ / 683 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di mele e carote
5min
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Brak ocen
Pasta con salsa al tonno
30 Min
Ratatouille
40 Min
Lasagne classiche
2h
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1 Std.
Tortino di pane alle cipolle e pomodoro
20 Min
Insalata di pasta con tonno e pesto
30 Min
Quiche ai 4 formaggi
45 Min
Pasta al tonno e melanzane
30 Min
Linguine alla carbonara di zucchine
Brak ocen
Insalata di pasta alle verdure
1 Std.