Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 250 - 300 g di mozzarella sgocciolata, a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 300 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe
- 350 g di pasta corta, secca tipo maccheroncini
- olio per friggere
- 500 g di melanzane a cubetti (1-2 cm)
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 50 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2859 kJ / 683 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Brak ocen
Menù: filetti di trota con verdure alla panna e riso e gelato alla frutta
Brak ocen
Riso Casimiro (8 porzioni)
1h
Polenta con salsa alla panna e champignons
50min
Tumbet (gratin di verdure di Maiorca)
1h 15min
Panini al müesli (dolci)
Brak ocen
Fagotto napoletano
2 Std. 15 Min
Dolcetti con le prugne
Brak ocen
Insalata di pasta alle verdure
1h
Parmigiana al forno
1 godz. 50 min
Insalata di patate
1h 5min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min