Cozze in salsa di pomodoro piccante

Cozze in salsa di pomodoro piccante

4.2 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolle tagliate a metà
    120 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    85 g
  • di peperoncino in polvere + q.b.
    ½ cucchiaino
    ½ cucchiaino di peperoncino rosso, secco, macinato, + q.b.
  • di cozze, fresche, pulite o da pulire intere con il guscio
    1000 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi in scatola o fresca
    200 g
  • di vino bianco, secco
    100 g
  • di sale
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 257 kcal / 1076 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...