Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di cipolle, tagliate a metà
- 1 spicchio di aglio
- 85 g di olio extravergine di oliva
-
½
cucchiaino di peperoncino in polvere + q.b.
lub ½ cucchiaino di peperoncino rosso, secco, macinato + q.b. - 1000 g di cozze, fresche, pulite o da pulire, intere con il guscio
- 200 g di polpa di pomodoro a pezzi, in scatola o fresca
- 100 g di vino bianco, secco
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura classica
55min
Condimento alla senape e aceto balsamico
Brak ocen
Carciofi alla romana
50min
Penne risottate con le cozze
1h 5min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Bibita ACE
10 min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Vongole alla marinara
30min
Focaccia al rosmarino
2h 30 min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min