Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 45 g di olio extravergine di oliva, + q.b.
- 40 g di vino bianco, secco
- 200 g di gamberetti
- sale
- 1 pizzico di pepe
- 50 g di rucola spezzettata con le mani
- 600 g di acqua circa
- 1 cucchiaino di sale, + q.b.
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 350 g di pasta secca tipo mezze penne rigate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1891 kJ / 452 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di patate
1 godz. 5 min
Composta di pere e zafferano
Brak ocen
Pesce all'aglio e limone
Brak ocen
Menù: filetti di trota con verdure alla panna e riso e gelato alla frutta
Brak ocen
Tiramisù alle fragole e sambuco
3h 15min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Sformato di pasta
50min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35 min
Tortiglioni salmone e gamberetti
40min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1 Std. 25 Min
Spaghetti al sugo di pancetta
35 min
Pennette allo zafferano e gamberetti
40min