Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de riz
- 1600 g d'eau
- 8 feuilles de chou frisé
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 20 g de beurre
- 100 g de lard, détaillé en dés
- 250 g de filets de poulet, sans peau et coupés en morceaux
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
La sauce tomate
- 70 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 20 g de beurre
- 500 g de tomates entières pelées au jus
- 1 cube de bouillon de volaille
- 1 c. à soupe de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 7940 kJ / 1896 kcal
- Białko
- 112 g
- Węglowodany
- 204 g
- Tłuszcz
- 68 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1h
Endives au jambon
1h 15min
Paupiette de chou farci
55min
La soupe aux choux... ça sent le jardin !
1h 5min
Chou farci aux champignons et sauce aux cèpes
1hod. 30min
Farci charentais
2h
Soupe au chou
45min
Paupiettes d'agneau
1hod. 30min
Chou farci au haddock
1h
Poule au pot béarnaise
2h 15min
Garbure
1h 10min
Pintade au chou
1h 10min