Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La marinade (la veille)
- 1 oignon, coupé en deux
- 1 clou de girofle
- 750 g de vin rouge (1 bouteille)
- 3 gousses d'ail
- 1 bouquet garni
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
- 10 brins de persil frais, équeutés
- 20 g de cognac
- 3 carottes, coupées en rondelles
- le zeste d'une orange non traitée
- 5 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 800 g de viande de bœuf (à bourguignon), détaillée en dés (2 cm)
Le jour même
- 80 g de farine de blé
- 60 g d'huile d'olive
- 180 g d'oignons, coupés en deux
- 2 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2461.8 kJ / 588 kcal
- Białko
- 44.5 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Soupe au pistou
40 dk
Artichaut poivrade en barigoule
35 dk
Veau aux olives
1sa
Daube de l'Aubrac
17 Std. 30 Min
Alouettes provençales
1 godz. 30 min
Daube d'agneau aux artichauts
1sa
Fougasse aux grattons
2h
Pompes à l'huile
3h
Osso-buco
1h 20min
Aïoli traditionnel
10 Min
Sauté de veau aux olives
1sa
Anchoïade
15 Min