Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 1 branche de persil frais, équeuté
- 650 g de chair à saucisse nature
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1000 g d'eau
- 8 feuilles de chou vert
- 150 g de carottes, coupées en rondelles
- 150 g de pommes de terre cireuses (à chair ferme), coupées en cubes (2 cm)
- 150 g de navet, coupé en cubes (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1284.4 kJ / 309 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Osso-buco
1h 20 min
Petit salé aux lentilles
45 min
Endives au jambon
1h 15 min
Chou farci à la sauce tomate
1h 45 min
Gratin de blettes
1h
Petit salé aux lentilles
1sa 35 dk
Farci charentais
2h
Filet mignon de porc au confit d'oignons
45 min
Gratin de crozets aux blettes et champignons
55 min
Minichoux farcis au veau, parmesan et noisettes
1h 30min
Lapin à la moutarde
1h
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1h