
Wersje kompatybilne
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baza sosu barbecue
- 3 ząbki czosnku
- 20 g oleju rzepakowego
- 250 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 120 g wody
- 90 g białego octu winnego
- 70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 70 g musztardy
- 30 g sosu Worcestershire
- 1 - 1 ½ łyżeczki chili, mielonego
- 2 łyżki papryki wędzonej, mielonej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
Żeberka w sosie
- 700 g żeberek wieprzowych, pasków, pokrojonych na kawałki (3 x 10 cm, patrz wskazówka)
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 400 g wody
- 600 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- olej rzepakowy, do podsmażenia żeberek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 4148 kJ / 991 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 76.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1590.8 mg
Alternatywne przepisy
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min