Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
Składniki
Baza sosu barbecue
-
3 ząbki czosnku
-
20 g oleju rzepakowego
-
250 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
120 g wody
-
90 g białego octu winnego
-
70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
70 g musztardy
-
30 g sosu Worcestershire
-
1 - 1 ½ łyżeczki chili, mielonego
-
2 łyżki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
Żeberka w sosie
-
700 g żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na kawałki (3 x 10 cm, patrz wskazówka)
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
400 g wody
-
600 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
olej rzepakowy do podsmażenia żeberek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4h 10min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2h 50min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2h
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
3h 40min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2h 40min
Żeberka po meksykańsku
15h 10min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4h 45min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2h 40min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4h 20min
Karkówka z cebulą
1h 45min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2h 25min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2h 30min