Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)

4.3 466 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

Baza sosu barbecue
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 250 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 120 g wody
  • 90 g białego octu winnego
  • 70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 70 g musztardy
  • 30 g sosu Worcestershire
  • 1 - 1 ½ łyżeczki chili, mielonego
  • 2 łyżki papryki wędzonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
Żeberka w sosie
  • 700 g żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na kawałki (3 x 10 cm, patrz wskazówka)
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 400 g wody
  • 600 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • olej rzepakowy do podsmażenia żeberek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 991 kcal / 4148 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 76.5 g
Węglowodany 31.8 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 19.8 g
Sód 1590.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...