
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
Składniki
Baza sosu barbecue
-
3 ząbki czosnku
-
20 g oleju rzepakowego
-
250 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
120 g wody
-
90 g białego octu winnego
-
70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
70 g musztardy
-
30 g sosu Worcestershire
-
1 - 1 ½ łyżeczki chili, mielonego
-
2 łyżki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
Żeberka w sosie
-
700 g żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na kawałki (3 x 10 cm, patrz wskazówka)
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
400 g wody
-
600 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
olej rzepakowy do podsmażenia żeberek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min