
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Pulpety
-
40 g białego chleba pokrojonego na 1 cm kawałki
-
80 g mleka
-
6 - 12 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
400 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
2 jajka
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sos pomidorowy
-
1 ząbek czosnku
-
50 - 80 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
600 - 800 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Gotowanie makaronu
-
1200 g wody
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
20 g oliwy z oliwek
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
637 kcal /
2668 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
65 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
1441 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska