Roladki schabowe z oscypkiem
TM6 TM5

Roladki schabowe z oscypkiem

4.6 (251 ocen)

Składniki

  • 100 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach
  • 150 g oscypka, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 150 g wędzonego sera żółtego, typu Rolada Ustrzycka, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 4 plastry schabu wieprzowego (500-600 g)
  • 4 łyżki powideł śliwkowych
  • 1 ¾ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1000 g wody
  • 600 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 30 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 5 g koperku, świeżego, tylko liście, posiekanego
  • olej rzepakowy, ilość do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3945 kJ / 942.2 kcal
Białko
37.5 g
Węglowodany
40.8 g
Tłuszcz
71.8 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy