Urządzenia i Akcesoria
Karbonatki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje
Składniki
-
300 g mięsa wieprzowego bez ścięgien (np. z szynki), pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
-
120 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
2 jajka
-
20 - 30 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
masło klarowane, do smażeniaolej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
889.5 mg
Białko
26.5 g
Kalorie
2318.6 kJ /
554.1 kcal
Tłuszcz
46.5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Węglowodany
7.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 godz. 25 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Rolada makaronowa z mięsem
1 godz. 30 min
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 godz. 45 min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1 godz. 10 min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 godz. 10 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.
Kotlety pożarskie
40 min