
Urządzenia i Akcesoria
Karbonatki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje
Składniki
-
300 g mięsa wieprzowego bez ścięgien (np. z szynki), pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
-
120 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
2 jajka
-
20 - 30 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
554.1 kcal /
2318.6 kJ
Białko
26.5 g
Tłuszcz
46.5 g
Węglowodany
7.9 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Sód
889.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska