Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami

3.6 66 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji

Składniki

  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 300 g ryżu basmati
    300 g ryżu długoziarnistego
  • 4 jajka
  • 50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 150 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 75 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 80 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
  • 200 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 180 g pieczarek marynowanych pokrojonych w 2 mm plastry, odsączonych z zalewy
  • 3 puszki tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (ok. 360 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 363.5 kcal / 1520.7 kJ
Białko 28.9 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 37.1 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 1209.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...