
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
300 g ryżu basmati
-
4 jajka
-
50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
150 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
75 g zielonych oliwek, bez pestek
-
80 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
200 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
180 g pieczarek marynowanych pokrojonych w 2 mm plastry, odsączonych z zalewy
-
3 puszki tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (ok. 360 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
363.5 kcal /
1520.7 kJ
Białko
28.9 g
Tłuszcz
10.4 g
Węglowodany
37.1 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
1209.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKI I DRESSINGI
13 Przepisów
Polska
Polska