Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre froid, et un peu plus pour beurrer le moule
- 300 g de cerneaux de noix
- un peu de beurre
- 300 g de farine
- 400 g de sucre
- 150 g de beurre
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- un peu d'eau, pour badigeonner
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 3414 kJ / 817 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Gâteau des rois
2h 15min
Bâtonnets aux noisettes
1h 50min
Bruns de Bâle
8 godz. 40 min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Carac (Tartelette au chocolat)
2 godz.
Läckerli de Bâle
1h 10min
Cake aux branches
1h 10min
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1h 45min