Tourte aux noix de l'Engadine

Tourte aux noix de l'Engadine

4.4 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 morceaux

Składniki

  • 150 g de beurre froid, et un peu plus pour beurrer le moule
  • 300 g de cerneaux de noix
  • un peu de beurre
  • 300 g de farine
  • 400 g de sucre
  • 150 g de beurre
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel
  • 200 g de crème entière, froide
  • un peu d'eau pour badigeonner

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 817 kcal / 3414 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 82 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...