Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émietté
- 500 g de farine à tresse et un peu plus pour le plan de travail
- 60 g de beurre, en morceaux (1 cm)
- 50 g de sucre
- 1 ½ c. à café de sel
- 20 g de raisins sultanines foncés
- 3 c. à soupe d'eau
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1920 kJ / 456 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55 dk
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 godz. 40 min
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Cake aux branches
1sa 10 dk
Croissants au jambon
35 Min
Focaccia aux tomates
40 dk
Cake tyrolien automnal
1sa 20 dk
Focaccia au romarin
2 Std. 30 Min
Milanais
3sa
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min