Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le fromage et la pâte
- 200 g de fromage d'alpage (par ex. L’Etivaz), en morceaux (2 cm)
- 1 bouquet de persil frais (d’env. 20 g), effeuillé
- 400 g de farine blanche
- 100 g d'eau
- 100 g de lait
- 4 œufs
- 1 c. à café de sel
- 2 pointes de couteau de de noix de muscade, fraîchement moulue
La rissolée d’oignons
- 160 g d'oignons, en rouelles (2 mm)
- 1 c. à café de paprika doux
- 1 c. à soupe de farine blanche
- 3 c. à soupe de beurre à rôtir
La finition
- 2 l d'eau
- ½ c. à soupe de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3258 kJ / 778 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Rösti bernois
40 min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Soupe bâloise à la farine
1h 10min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30 min
Spätzlis à la grisonne
45 min
Papet vaudois
55min
Nœud au lard
2 Std. 10 Min
Knöpflis
50min
Pain paysan
3h
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min