Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- huile d'olive, pour badigeonner
- 200 g de semoule de blé dur
- 350 g d'eau, tiède
- 15 g de levure boulangère fraîche, (⅓ de cube)
- 1 c. à café de sucre
- 2 c. à café de sel
- 400 g de farine à pain
Garniture
- 60 g d'huile d'olive extra vierge
- 400 g de tomates olivettes, en tranches (4 mm)
- 1 gousse d'ail, en tranches fines
- 1 c. à soupe d'origan séché
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birchermüesli
1 godz. 10 min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Focaccia aux oignons
2 godz. 20 min
Bonhomme en pâte
2 godz. 10 min
Gâteau de Pâques
1 godz. 45 min
Mini pizzas «Tricolores »
Brak ocen
Duo de mini-tresses au beurre
2 godz. 10 min
Riz au lait et compote de pruneaux
55 min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Focaccia à la farine d'épeautre
2h 30min
Gâteau aux carottes argovien
2h
Tresse bernoise
1 godz. 45 min