Focaccia croustillante

Focaccia croustillante

3.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Pâte
  • huile d'olive pour badigeonner
  • 200 g de semoule de blé dur
  • 350 g d'eau tiède
  • 15 g de levure boulangère fraîche (⅓ de cube)
    ½ sachet de levure boulangère sèche
  • 1 c. à café de sucre
    1 c. à café de poudre de malt
  • 2 c. à café de sel
  • 400 g de farine à pain
Garniture
  • 60 g d'huile d'olive extra vierge
  • 400 g de tomates olivettes en tranches (4 mm)
  • 1 gousse d'ail en tranches fines
  • 1 c. à soupe d'origan séché
  • 1 pincée de sel

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 445 kcal / 1862 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 79 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...