Pizza capricciosa

Pizza capricciosa

3.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
3 portions

Składniki

Pâte
  • 220 g d'eau à température ambiante
  • 1 c. à café de sucre
  • 15 g de levure fraîche
    2 c. à café de levure sèche
  • 400 g de farine pour pizza
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 1 c. à café de sel
Garniture
  • 200 g de mozzarella de type tressée
  • 6 filets d'anchois, conservés dans de l'huile
  • 250 g de tomates pelées égouttées
  • 1 pincée de sel
  • 4 cœurs d'artichaut à l'huile coupés en quartiers
  • 50 g champignon à l'huile
    4 cèpes frais
  • 50 g d’olives de variété Taggiasca

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 821 kcal / 3435 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 105 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...