Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'eau
-
1
c. à soupe de sirop de malt d'orge
lub 1 c. à café de sucre -
15
g de levure boulangère fraîche
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8g) - 500 g de farine de blé et un peu plus pour le plan de travail
- 80 g d'huile d'olive extra vierge et un peu plus pour le bol
- 1 c. à café de sel
- 50 g de farine de blé dur
-
1 - 2
c. à soupe de graines de sésame, toutes couleurs (opcjonalnie)
lub 1 - 2 c. à soupe de graines de pavot (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.03 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strudel aux pommes et sauce vanille
1h 20min
Pères Noël en pâte
2 Std. 10 Min
Empanadas véganes aux champignons et au poivre
1h 20min
Lapins apéritifs
1 godz. 30 min
Gougères à la mousse de saumon
25h 35min
Sablés en damier
2sa 30 dk
Mini calzoni
1h 20min
Pizza pommes et brie
1h 50min
Olives croustillantes
1 godz. 30 min
Hot-dogs
35 dk
Pain sandwich
3h
Grissini
1h 20min